top of page

Circulair ontwerpDoor circulariteit in onze ontwerpen te brengen, kunnen we onze economie opnieuw ontwerpen om afval en vervuiling te elimineren, producten en materialen te laten circuleren en de natuur te regenereren.


Elke seconde wordt er 1 vrachtwagenlading kleding gestort of verbrand. Het huidige systeem voor het produceren, distribueren en gebruiken van kleding werkt vrijwel volledig lineair. Er worden grote hoeveelheden niet-hernieuwbare hulpbronnen gewonnen om kleding te produceren die vaak slechts een korte periode wordt gebruikt, waarna de materialen grotendeels verloren gaan op de stortplaats of verbranding. Er wordt geschat dat meer dan de helft van de geproduceerde fast fashion in minder dan een jaar wordt weggegooid.


Dit lineaire systeem laat economische kansen onbenut, zet de hulpbronnen onder druk, vervuilt en degradeert de natuurlijke omgeving en haar ecosystemen, en creëert een aanzienlijke negatieve maatschappelijke impact op lokale, regionale en mondiale schaal .


De overkoepelende visie van een circulaire economie voor mode is er een die herstellend en regeneratief is ontworpen en voordelen biedt voor het bedrijfsleven, de samenleving en het milieu. In een dergelijk systeem worden kleding, textiel en vezels tijdens gebruik op hun hoogste waarde gehouden en komen ze na gebruik weer in de economie terecht, zonder ooit als afval te eindigen.


Kleding is ontworpen en geproduceerd met een hoge kwaliteit, is duurzaam en biedt verschillende functionaliteiten en flexibiliteit, op maat gemaakte of aanpasbare kleding.


Plantaardige materialen die Undercharments gebruikt, spelen een integrale rol in de transitie naar een circulaire economie. Cellulose en zetmeel zijn er in overvloed. Het groeiende gebruik van plantaardige grondstoffen zal milieuvoordelen opleveren, waaronder afvalvermindering, een lagere uitstoot van broeikasgassen, investeringen in het platteland bevorderen, de hoeveelheid schadelijke chemicaliën/verontreinigende stoffen verminderen, ecosystemen en biodiversiteit in stand houden, en de transitie naar de circulaire mode helpen. p>

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page