top of page

Geniet van het dragen van duurzame mode


Waarom zouden we graag duurzame mode dragen? Daar zijn teveel redenen voor:


Duurzame merken focussen op kwaliteit en gebruiken materialen die de planeet en je huid minder schaden.


Door te kiezen voor duurzame merken die kwaliteit bieden, kunt je zowel je afval als de hoeveelheid kleding die je koopt verminderen omdat kwaliteit langer meegaat. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit, want kwaliteit vermindert verspilling.


In principe gaat het allemaal om het veranderen van je manier van denken. Ja, het kost meer, maar je hebt er waarschijnlijk langer plezier van en je koopt minder per seizoen.

Spaar, investeer en koop minder.


Enkele duurzame modewinkeltips:


  1. Heb je het echt nodig?

  2. Investeer in kleding die je het hele jaar door kunt dragen

  3. Gooi kleding nooit weg

  4. Kwaliteit boven kwantiteit, altijd

  5. Zorg goed voor je spullen

  6. Koop minder.

Ook goed om te overwegen is om goed voor je items te zorgen. Het gaat er echt om dat we ervoor zorgen dat de kleding die we al hebben, goed wordt verzorgd en een leven lang kan worden gekoesterd.


En als je je kledingkast opruimt, houd dan rekening met je fouten die je hebt gemaakt bij het kopen van je kleding. Repareer je kleding of breng ze naar een plaatselijke kleermaker. Bedenk bovendien welke impact het kledingstuk dat je wilt kopen heeft op de wereld.


We zijn volledig verzadigd met synthetische, in massa geproduceerde kleding die de meesten van ons echt niet nodig hebben. En de consequentie hiervan is dat we te maken krijgen met een ongekende klimaatcrisis door de manier waarop onze kleding wordt geproduceerd, wat een enorme negatieve impact heeft op het milieu.


Vind je het moeilijk om je winkelgedrag te veranderen door minder te kopen en te kiezen voor meer kwalitatieve modekleding? En denk jij dat duurzame mode duur is? Denk twee keer na en wees wijs. Weet jij wie jouw kleding heeft gemaakt? Is het gemaakt door een kind? Weet je dat je meestal plastic draagt, wat slecht is voor je huid en de planeet?


Duurzame artikelen hebben vaak een hoger prijskaartje, omdat ze meer investeringen vergen: arbeid, en een eerlijk loon daarvoor, zijn de drijvende kosten, maar duurzame merken hebben ook hogere kosten als ze gaat om de materialen die worden gebruikt (onderzoek, het vinden van het juiste materiaal, stoffen zijn duurder, omdat kleurstoffen met een lage impact duurder zijn, complexere en gelaagde processen, kleine hoeveelheden, beter vakmanschap...).


Maar op dit moment is de vraag nog steeds lager dan de massaproductie, en daarom kosten ze meer om te produceren.


Je aankoop zal de fabrikant vertellen dat je milieuvriendelijke producten steunt en als genoeg mensen er hetzelfde over denken en ook groene producten kopen, zullen zij meer geld steken in het verhogen van de productie en in aan de beurt, zul je uiteindelijk een prijsdaling zien.


Een verandering in de branche begint bij de klant. Als je dit weet, hoe geweldig is het dan om duurzame modekleding te dragen?

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page